Pe frecvența juniorilor (HERCULES ediția a III-a)

  • Radio-1
  • radio-2

Radioamatorismul, cunoscut și sub numele de radioamatori, este un hobby și un serviciu care implică utilizarea frecvențelor radio desemnate în scopuri necomerciale. Operatorii radioamatori sau „amatorii” folosesc diverse tipuri de echipamente radio pentru a comunica cu alți pasionați de radio din întreaga lume, folosind vocea, textul sau moduri digitale de comunicare.

 Se operează în cadrul unui set de reguli și reglementări stabilite de guvernele naționale și organizațiile internaționale, cum ar fi Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT). Aceste reguli sunt concepute pentru a se asigura că transmisiile radio nu interferează cu alte sisteme de comunicații și că radioamatorii își folosesc echipamentul într-un mod responsabil și sigur.

Hobby-ul radioamatorilor poate fi foarte divers, amatorii urmând o gamă largă de interese, cum ar fi comunicarea cu alte radioamatoare pe distanțe lungi, experimentarea cu diferite tipuri de echipamente radio, furnizarea de suport de comunicare în situații de urgență, participarea la concursuri și alte competiții, și mult mai mult. Mulți radioamatori se bucură, de asemenea, de a-și folosi echipamentul radio pentru a se conecta cu alte culturi și comunități din întreaga lume, făcând radioul unic și plin de satisfacții de a intra în legătură cu oameni din toate categoriile sociale.

No Comments Yet.

Leave a comment