Fotbal pentru Copii cu Cerințe Educaționale Speciale – Includerea Prin Sport în Săptămâna Europeană a Sportului”

Într-un oraș care promovează sportul și activitatea fizică pentru toți, fotbalul devine un instrument puternic de incluziune și dezvoltare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES). În cadrul Săptămânii Europene a Sportului, evenimentul a căpătat o strălucire specială, având onoarea prezenței doamnei Prefect a județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Fotbalul ca mijloc de incluziune :

În cadrul orașului Târgoviște, fotbalul a devenit un mijloc puternic de incluziune și dezvoltare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES). Această activitate sportivă oferă oportunitatea copiilor de a-și dezvolta abilitățile fizice, sociale și cognitive într-un mediu prietenos și sprijinitor. Într-o lume în care incluziunea este tot mai importantă, fotbalul devine un catalizator al acestei misiuni, oferind copiilor cu CES o șansă de a se bucura de beneficiile sportului.

Evenimentul Săptămânii Europene a Sportului :

În cadrul Săptămânii Europene a Sportului, un eveniment special a fost dedicat copiilor cu CES din diverse școli din Târgoviște. Copiii s-au adunat pentru a participa la sesiuni de fotbal care au fost adaptate la nevoile lor. De la Școala Specială Târgoviște la Școala Grigore Alexandrescu, Școala Vasile Carlova, Școala Paul Banica, Școala Tudor Vladimirescu, Școala Matei Basarab și Școala Mihai Viteazul până la Școala Pucheni, copiii au avut ocazia de a se implica activ în această activitate sportivă minunată.

Participarea a fost numeroasă, iar entuziasmul copiilor a fost contagios. Cu zâmbete pe fețe, acești copii au demonstrat că fotbalul este o modalitate de a se exprima și de a se conecta cu ceilalți. Fiecare pas și fiecare gol au fost o victorie atât pentru acești copii, cât și pentru cei care au organizat evenimentul.

Doamna Prefect Claudia Gilia - Promotoarea Incluziunii :

Un moment special din eveniment a fost prezența doamnei Prefect a județului Dâmbovița, Claudia Gilia. Doamna Prefect a fost un susținător de nădejde al acestor inițiative pentru copiii cu CES și a vorbit despre importanța incluziunii în sport. Discursul său a subliniat cât de valoroasă este această oportunitate pentru copii și cât de important este să se promoveze astfel de evenimente în comunitate.

Pentru copiii cu CES, această zi de fotbal a fost mult mai mult decât o simplă activitate sportivă. A fost o ocazie de a se simți parte a unei echipe, de a-și dezvolta abilitățile și de a crea amintiri de preț. Poveștile de succes din această zi sunt numeroase. De la copiii care și-au făcut primii prieteni pe terenul de fotbal la cei care și-au depășit limitele personale, evenimentul a lăsat o amprentă puternică în inimile și sufletele acestor copii.

Evenimentul fotbalistic pentru copiii cu CES în cadrul Săptămânii Europene a Sportului din Târgoviște este un exemplu concret al modului în care sportul poate deveni un instrument de incluziune și dezvoltare personală. Prin sprijinul doamnei Prefect Claudia Gilia și angajamentul comunității, inițiativele pentru copiii cu CES au putut să progreseze și să inspire pe toată lumea. Acest eveniment a demonstrat că sportul este pentru toți, indiferent de abilități, și că poate crea legături puternice între oameni. Astfel, comunitatea din Târgoviște își continuă drumul către o societate mai incluzivă și mai echitabilă prin intermediul sportului.

No Comments Yet.

Leave a comment