Din culisele sesiunii de șah (HERCULES ediția a III-a)

  • sah1
  • sah2
  • sah3
  • sah4

    Șahul este un joc de strategie pentru doi jucători care a fost jucat de secole. Obiectivul jocului este să-l faci șah-mat pe regele adversarului tău, ceea ce înseamnă să-l pui într-o poziție în care este sub atac (în șah) și nu există nicio mișcare legală pe care adversarul o poate face pentru a mai ieșii.

    Este un joc de strategie și tactică, iar fiecare piesă are propriul mod unic de mișcare. De exemplu, pionul poate muta unul sau două pătrate înainte la prima sa mutare și apoi un pătrat înainte la mișcările ulterioare, în timp ce cavalerul se mișcă în formă de “L” și poate sării peste alte piese.

    Există multe strategii și mișcări de deschidere diferite pe care jucătorii le pot folosi pentru a câștiga un avantaj față de adversarii lor. Șahul este, de asemenea, un sport competitiv popular, cu turnee organizate la nivel local, național și internațional. De asemenea, este adesea folosit ca instrument pentru predarea gândirii critice, a abilităților de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor.

No Comments Yet.

Leave a comment