CONCURSUL NATIONAL DE MODELISM “MEMORIAL HENRI COANDA”

  • DSCF8284
  • DSCF8288
  • DSCF8315
  • DSCF8275

CONCURSUL NATIONAL DE MODELISM

“MEMORIAL HENRI COANDA”

a XXXVIII-a editie, 5 - 7 iunie 2015

Campionatul Judetean de Modelism “Cupa Henri Coanda”

 

RAPORT

 

 

În anul 1970, pasionaţii aeromodelisti de la Pucioasa, au pus bazele Muzeului aviatic care poartă astăzi numele primului cosmonaut român, „Dumitru Dorin Prunariu” şi cuprinde un număr de peste 450 de exponate (machete de aeronave) executate de elevi. Muzeul constituie un permanent punct de atractie, fiind vizitat zilnic de grupuri de elevi, cadre didactice, delegaţii oficiale, precum şi de vizitatori aflati în statiune.

Din anul 1977, Clubul Copiilor Pucioasa organizează  „Memorialul Henri Coandă” la sectiunile aeromodelism, automodelism, rachetomodelism, micromodelism şi artă plastică, concurs national cuprins în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Nationale 2014 (A13, poz. 6).

Actiunea a debutat in data de 5.06.2015 cu momentul deschiderii festive la care au participat reprezentantii : C.J.Dambovita, Prefectura Dambovita, Directia Judetena pentru Sport si Tineret Dambovita, I.S.J. Dambovita si Primariei Orasului Pucioasa, un numar mare de elevi, parinti si vizitatori aflati in statiunea balneara. Spre deliciul spectatorilor, evenimentul a fost marcat de un survol aviatic efectuat de piloti ai Aviatiei militare.

Spectatorii au putut vizita expozitia filatelica avand tematica aviatica, organizata cu acest prilej de filatelistii Damboviteni. Au fost emise doua exponate de maximofilie.

Concursul s-a desfasurat la  urmatoarele sectiuni:

Aeromodelism (machete de aeronave zburatoare, semimachete, machete statice si de vitrina);

Rachetomodelism – clasa S7 machete;

Micromodelism: clasele F1D si M

Automodelism – clasele 1/12 Track, EB, 1/10 Touring, 1/10 PRO, 1/10 OffRoad.

S-au aliniat la startul competitiei un numar de 30 de Palate si Cluburi ale Copiilor, reprezentand 25 de judete ale tarii.

Cu acest prilej s-au desfasurat si intrecerile Campionatului Judetean de modelism „Cupa Henri Coanda”, la startul caruia s-au aliniat sportivi de la Clubul Copiilor Pucioasa, Clubul Copiilor Gaesti si Aeromodelclub Henri Coanda Pucioasa.

Concursurile au respectat programul si regulamentele propuse prin proiectul aprobat. Partenerii proiectului s-au implicat activ in buna organizare si desfasurare a competitiilor.

Printre sportivii damboviteni evidentiati au fost: Diaconescu Sandu, Diacinescu Maria, Ganea Razvan, Diaconescu Nicioale, Bulai Calin, Petcu Roberto, Diaconescu Mario, Gheorghe Tatu, Arjan David Mihai, Dobrescu Denis, Ion Pavel si Gheaburcu Romeo. Acestia au fost premiati de D.J.S.T.D-ta.

Mediatizarea evenimentului s-a realizat pe plan local, judetean si national.

 

Intocmit,

Burtescu Septimiu

No Comments Yet.

Leave a comment