SALONUL NAŢIONAL DE INVENTICĂ ŞI CREAŢIE ŞTIINŢIFICĂ PENTRU TINERET – 2014

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 19 – 23 noiembrie 2014, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de-a XII-a ediţie a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”, prilej cu care vor avea loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative.
Această manifestare se adresează tinerilor cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare.
Cu acest prilej, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret – 2014.
La concurs vor participa tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni:
1. ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
2. TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
3. TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotică, grafic design etc.)
Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialişti, iar cele mai creative şi inovative lucrări vor fi premiate într-un cadru festiv.
Creaţiile şi invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziţie un spaţiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele şi modul în care îşi promovează ideea.
Selecţia participanţilor se face în baza următoarelor documente:
A) Formular tip de înscriere
B) Copie document de identitate (CI)
C) Curriculum vitae (CV)
Acestea se vor trimite la adresa de e-mail: salon.national2014@mts.ro, având inscripţionată, în câmpul „Subiect” menţiunea: Înscriere „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”, până vineri, 10 octombrie 2014. Lista participanţilor selectaţi va fi postată pe site-ul MTS – www.mts.ro, în data de miercuri 15 octombrie 2014.
Masa, cazarea şi transportul participanţilor (din localitatea de domiciliu până în Bucureşti) se asigură de către Ministerul Tineretului şi Sportului.
Numărul de participanţi pentru tinerii care participă în echipă, este de maxim 3 tineri, însoţiţi, eventual, de un profesor.
Detalii suplimentare se pot obţine pe site-ul MTS – www.mts.ro

DIRECTOR EXECUTIV,
PROF. DRD. MĂNESCU CLAUDIU EDUARD

 

CLICK AICI PENTRU A DESCARCA FORMULAR DE INSCRIERE SALON DE
INVENTICA

No Comments Yet.

Leave a comment