CONCURSUL NATIONAL DE MODELISM “MEMORIAL HENRI COANDA”

  • DSCF7191
  • DSCF7194
  • DSCF7235
  • DSCF7254
  • DSCF7265

În anul 1970, pasionaţii aeromodelisti de la Pucioasa, au pus bazele Muzeului aviatic care poartă astăzi numele primului cosmonaut român, „Dumitru Dorin Prunariu” şi cuprinde un număr de peste 450 de exponate (machete de aeronave) executate de elevi. Muzeul constituie un permanent punct de atractie, fiind vizitat zilnic de grupuri de elevi, cadre didactice, delegaţii oficiale, precum şi de vizitatori aflati în statiune.
Din anul 1977, Clubul Copiilor Pucioasa organizează „Memorialul Henri Coandă” la sectiunile aeromodelism, automodelism, rachetomodelism, micromodelism, radioclub şi artă plastică, concurs national cuprins în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Nationale 2014 (A13, poz. 6).
Actiunea a debutat in data de 6.06.2013 cu momentul deschiderii festive la care au participat reprezentantii : C.J.Dambovita, Prefectura Dambovita, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dambovita si I.S.J. Dambovita, Primariei Orasului Pucioasa, un numar mare de elevi, parinti si vizitatori aflati in statiunea balneara. Spre deliciul spectatorilor, evenimentul a fost marcat de un survol aviatic efectuat de piloti ai Aviatiei militare si civile.
Spectatorii au putut vizita expozitia filatelica avand tematica aviatica, organizata cu acest prilej de filatelistii Damboviteni. Au fost emise doua exponate de maximofilie.
Concursul s-a desfasurat la urmatoarele sectiuni:
Aeromodelism (machete de aeronave zburatoare, semimachete, machete statice si de vitrina);
Rachetomodelism – clasa S7 machete;
Micromodelism: clasele F1D si M
Informatica- PP tematica aviatica
Arta plastica – concurs si expozitie de afise cu tematica aviatica;
Automodelism – clasele 1/12 Track, EB, 1/10 Touring, 1/10 PRO, 1/10 OffRoad.
S-a intocmit si clasament cu sportivii legitimati la cluburile din judetul nostru pentru a desemna campionii judeteni la fiecare sectiune.
S-au aliniat la startul competitiei un numar de 30 de Palate si Cluburi ale Copiilor, reprezentand 25 de judete ale tarii.
Fondurile alocate de M.E.N., , au fost cheltuite conform bugetului aprobat, organizatorii realizand cota de autofinantare propusa prin proiect.
Concursurile au respectat programul si regulamentele propuse prin proiectul aprobat.

Prof. Necula Cristian
Vicepresedinte F.R.Md.

No Comments Yet.

Leave a comment